Skin

Er zijn veel verschillende soorten huidkanker die kunnen worden ontwikkeld uit verschillende huidcellen. Van de basale cel, carcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom. Kanker die door hen wordt gegenereerd, is de meest voorkomende vorm van kanker die zeer goed kan worden aangepakt met de juiste behandeling. Huidkanker valt in eerste instantie niet op omdat het begint als een moedervlek en als het niet serieus wordt genomen, kan het iets heel gevaarlijks zijn. Huidkanker kan een zeer ongebruikelijk ogende plek lijken die kan veranderen en in grootte kan groeien naarmate de stadia zich ontwikkelen. Het kan donkerder worden of in vorm en grootte groeien. Als u meer wilt weten over huidkanker, zijn hier enkele veel voorkomende soorten huidkanker.

melanoma

Melanoma

Melanoom is een vorm van kanker die zeer snel groeit en in slechts zes weken levensbedreigend kan worden als u het onbehandeld laat. Het kan verschijnen met veel blootstelling aan de zon en kan later uitgroeien tot iets dat niet getemd kan worden. Het is meestal erg vlak en ongelijk met een vlekkerige omtrek. Het kan verschijnen in bruin, zwart, blauw, rood v en grijze kleur. Er is een regel die u kan helpen een idee te krijgen van hoe ze kunnen verschijnen. De regel van ABCD hier de A staat voor asymmetrie, B voor Border, C voor kleur, D voor diameter. Zorg ervoor dat een mol geen ongebruikelijke elementen bevat of het is beter dan dat u het laat controleren door een dermatoloog.

Nodulair melanoom

Dit is een van de meest dodelijke vormen van Melanoom die er anders uit kan zien dan de reguliere soorten melanoom. Het begint met een verhoogde start en ze krijgen en zelfs een kleur die vaak op een eenvoudige moedervlek kan lijken. Het is belangrijk dat u deze molcontrole krijgt, omdat deze kanker kan veroorzaken en mogelijk levensbedreigend kan zijn. Als je ziet dat er een vloeistof is die het melanoom bedekt, is het beter om veilig te zijn dan sorry.

Basaalcelcarcinoom

 Basaalcelcarcinoom

Dit is een van de minst gevaarlijke vormen van huidkanker, maar kan met een zeer ongebruikelijke snelheid in de nek, het hoofd en het bovenlichaam groeien. Dit kan in het begin als een brok verschijnen en kan zich gemakkelijk ontwikkelen tot een droog en schilferig gebied dat rood of bleek van kleur is. Naarmate het groeit, kun je zien dat het een zeer zweerachtig uiterlijk creëert dat, als het niet goed wordt genezen, een verwoestend effect kan hebben.

Plaveiselcelcarcinoom

Dit is een type huidkanker dat niet zo gevaarlijk is, dat kan worden verspreid naar andere typen van het lichaam die niet goed worden behandeld, kunnen groeien en er huidachtig uitzien. Bij constante blootstelling aan de zon kan het worden verdikt en kan het schilferig worden en bloed lekken.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyrights © 2019 europeancancerleagues.eu. Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?