Voorkomen

Het gebruik van tabaksproducten is in verband gebracht met vele soorten kanker, waaronder long-, darm-, borst-, keel-, baarmoederhals-, blaas-, mond- en slokdarmkanker. Het is nooit te laat om te stoppen. Ongeveer 90 procent van alle longkanker is gerelateerd aan roken. Niet-rokers die worden blootgesteld aan passief roken lopen ook risico op longkanker en andere aandoeningen van de luchtwegen.

BESCHERM UW HUID VAN DE ZON

Huidkanker is de meest voorkomende en meest te voorkomen kanker in de Verenigde Staten. Meer dan 96.400 mensen worden jaarlijks gediagnosticeerd met melanoom. Blootstelling aan ultraviolette straling van de zon veroorzaakt de meeste huidkanker. Zorg ervoor dat u het hele jaar door voldoende zonbescherming gebruikt. Gebruik nooit overdekte zonnebanken.

EEN GEZOND DIEET

Eet veel fruit, groenten, bonen en volle granen. Beperk rood vlees en verwijder verwerkt vlees. Bezoek onze blog voor ideeën over gezonde recepten. Het is ook belangrijk om alcoholgebruik te beperken, omdat alcohol uw risico op lever-, darm- en borstkanker kan verhogen. Als u alcohol drinkt, drink dan niet meer dan twee drankjes per dag als u een man bent of één drankje per dag als u een vrouw bent.

BEHOUD EEN GEZOND GEWICHT EN FYSIEK ACTIEF

Elke dag minstens 30 minuten lichamelijke activiteit krijgen, kan een groot verschil maken in uw algemene gezondheid en welzijn. Inactiviteit en obesitas zijn in verband gebracht met borst- en darmkanker en er zijn ook aanwijzingen voor een verband met long- en pancreaskanker. Voeg oefening toe aan uw routine om stress te verminderen, energie te verhogen, uw immuunsysteem te stimuleren, uw gewicht te beheersen en uw risico op kanker te verminderen.

VEILIG GESLACHT EN VERMIJD RISICO GEDRAGEN

Veel stammen van het humaan papillomavirus, ook bekend als HPV, worden via huid-op-huid contact verspreid tijdens vaginale, anale en orale seks. Er is in toenemende mate gevonden dat risicovolle HPV-stammen veel soorten kanker veroorzaken. Het Hepatitis B-virus (HBV) kan ook via onbeschermde seks van persoon tot persoon worden verspreid. Het kan langdurige leverinfecties veroorzaken, waardoor de kans op het ontwikkelen van leverkanker kan toenemen.

 

WORD IMMUNIZED (HPV & HEPATITIS VACCINES)

Bepaalde virussen zijn in verband gebracht met kanker, maar kunnen worden voorkomen door vaccinatie. Praat met uw arts over de leeftijdsaanbevelingen voor HPV-vaccins. In de VS is ongeveer een derde van de leverkankers gekoppeld aan het hepatitis B-virus (HBV) en het hepatitis C-virus (HCV). Een HBV-vaccinatie is beschikbaar en wordt aanbevolen voor baby’s, oudere kinderen die niet eerder zijn gevaccineerd en volwassenen die risico lopen op HBV-infectie.

Familiegeschiedenis

KEN UW FAMILIE MEDISCHE GESCHIEDENIS EN KRIJG REGELMATIGE KANKERSCHERMEN
Praat met uw zorgverlener over kankerscreening. Sommige tests kunnen helpen kanker vroegtijdig te detecteren, wanneer de behandeling meer kans heeft om succesvol te zijn, en sommige kunnen ook precancereuze aandoeningen detecteren voordat ze kanker worden. Hoewel bewezen is dat screening levens redt, zijn screeningrichtlijnen niet altijd “one size fits all”.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyrights © 2019 europeancancerleagues.eu. Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?